Kuvat: Jenni Turunen

Yhdistyksemme

Yhdistys perustettiin kesäkuussa 2010 (rek.nro 204.188).

Tavoitteinamme on tuoda esiin kanaharrastusta ja tietoutta muista siivekkäistä. Kanayhdistyksen nimestä huolimatta käsittelemme myös muuta harrastesiipikarjaa yhdistyksessämme. Monella jäsenellä onkin kanojen lisäksi ainakin jotain muuta lajia mm. ankkoja, hanhia, kalkkunoita, viiriäisiä, riikinkukkoja, fasaaneja tms. Varsinaiset sisälinnut eivät ole ”ohjelmassamme”, koska niille on omia yhdistyksiä.

Järjestämme näyttelyitä, tapahtumia, opastusta ja koulutusta. keskustelemme paljon viranomaisten kanssa ja infoamme myös teitä. Tärkeimpänä ajatuksena on viettää aikaa samanhenkisten kanssa.

Yhdistyksessämme on sekä kokeneita pitkän linjan kasvattajia että vastikään harrastuksen pariin löytäneitä. Kyselemällä ja kyläilemällä toisten kanailijoiden luona oppii parhaiten ja saa käytännön vihjeitä kanalaan sekä kanojen hoitoon.